Zomerkoninkjes cake. Met heerlijke aardbeien dus.

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Nog steeds zijn De Zomerkoninkjes volop verkrijgbaar, Een goede reden dus om deze heerlijke, gemakkelijke en feestelijke cake eens te maken.
  • 2 Deze cake is ook ideaal om de kids aan mee te laten werken..
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 18 cm in met boter. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.
  • 4 Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met een garde in een kom.
  • 5 Meng in een grote kom de boter en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (3 minuten).
  • 6 Klop het ei, de melk en de vanille los in een maatbeker. Schenk bij de boter en klop tot een romig mengsel.
  • 7 Voeg het bloemmengsel toe. Roer door elkaar totdat je een glad mengsel hebt (stop meteen met roeren zodra het mengsel gemengd is).
  • 8 Giet het mengsel in de vorm. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Bestrooi met de extra kristalsuiker.
  • 9 Zet de cake in de oven en bak voor 10 minuten. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak de cake nog eens 50 – 60 minuten of totdat een prikker schoon uit het beslag komt (prik niet in de aardbeien, die blijven namelijk nat). Laat de cake afkoelen in de vorm. Serveer eventueel met slagroom. 1
  • 0 BRON: Yummy in my tummy

Zomerkoninkjes cake. Met heerlijke aardbeien dus. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Syllabub dessert
15 min - Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Sapperdeflappen
40 min Snack
Bekijk recept

Zomerkoninkjes-tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept