1 Nog steeds zijn De Zomerkoninkjes volop verkrijgbaar, Een goede reden dus om deze heerlijke, gemakkelijke en feestelijke cake eens te maken.
2 Deze cake is ook ideaal om de kids aan mee te laten werken..
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 18 cm in met boter. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.
4 Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met een garde in een kom.
5 Meng in een grote kom de boter en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (3 minuten).
6 Klop het ei, de melk en de vanille los in een maatbeker. Schenk bij de boter en klop tot een romig mengsel.
7 Voeg het bloemmengsel toe. Roer door elkaar totdat je een glad mengsel hebt (stop meteen met roeren zodra het mengsel gemengd is).
8 Giet het mengsel in de vorm. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Bestrooi met de extra kristalsuiker.
9 Zet de cake in de oven en bak voor 10 minuten. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak de cake nog eens 50 – 60 minuten of totdat een prikker schoon uit het beslag komt (prik niet in de aardbeien, die blijven namelijk nat). Laat de cake afkoelen in de vorm. Serveer eventueel met slagroom. 1
0 BRON: Yummy in my tummy
Zomerkoninkjes cake. Met heerlijke aardbeien dus. is een recept van Solo Open Kitchen