1 Doe de bloem, de boter, bruine suiker en een beetje zout in een kom en kneed alles door elkaar totdat er kruimels ontstaan. Snijd en hak de hazelnoten en doe deze samen met de havervlokken erdoor. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 5 minuutjes.
2 Voeg de rabarber met 140 gram suiker en een beetje water toe en stoof deze in een diepe pan. Daarna kunnen de bramen en citroenschil erbij en de maizena aangemaakt tot een papje en laat deze nog 1,5 minuut koken. Doe de puree in een koude metalen schaal en laat deze afkoelen.
3 Beboter de souflevormpjes, zet deze dan 5 minuten in de koelkast en daarna weer beboteren en wat kristalsuiker erin laten rollen en uit schudden. 4 eiwitten kloppen met een theelepel suiker op hoogste stand daarna 75 gram suiker erbij totdat hij net geen pieken heeft. Schep de eitwitten lepel voor lepen door de rabarbermoes maar niet niet te snel omscheppen totdat alle eiwitten erdoorheen zijn. Vormpjes vullen met een lepel totdat deze helemaal vol zijn. Dan de bovenkant egaal maken. Doe je duim in de zijkant en draai deze rond totdat het randje schoon is.
4 6 a 7 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Daarna eruit halen, bedekken met het crumblelaagje en daarna 3 minuten de oven in. Haal ze uit de oven en eet deze lauwwarm.