2 Doe de pruimen in een ovenschaal en schenk er de amaretto over. Snijd de panettone in plakken, en vervolgens de plakken weer in repen. Besmeer de repen met de margarine en gril ze goudbruin onder een hete grill.
3 Verwarm de oven op 180 °C. Leg de repen panettone dakpansgewijs over de pruimen in de kleinste schaal. Verwarm de melk met de vanillesuiker en de kristalsuiker in een steelpan en breng net niet aan de kook. Klop in een kommetje de eieren met de extra dooiers los en giet al kloppend de hete melk bij het ei (let er op dat de melk echt niet kookt, want dan krijg je roerei). Giet het mengsel over de panettone in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grootste schaal tot net onder de rand van de kleinere schaal met heet water.
4 Bak de panettone-custardtaart in 25 minuten gaar tot ze goudbruin is. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met poedersuiker en serveer warm.
Panettone-custardtaart uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen