Appel frangipannetaart

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet een taartvorm in met wat boter.
  • 2 Laat de overige boter smelten op een laag vuurtje.
  • 3 Bereid het deeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Dit is zeer eenvoudig: meng de bloem met de boter en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schil de appels en snijd deze in halve maantjes.
  • 4 Leg de bladerdeeg in de taartvorm. Je kan hem voorbakken of het deeg rechtstreeks in de vorm gieten.
  • 5 Schik een eerste laat appels op de bodem en overgiet met een laagje deeg. Schik vervolgens verder de appels tot ze op zijn.
  • 6 Snijd ten slotte als versiering enkele reepjes bladerdeeg uit de overschot en leg deze bovenop de taart.
  • 7 Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 45 min.
  • 8 Laat afkoelen. De taart kan achteraf altijd terug worden opgewarmd in de microgolf (30sec) : heerlijk

Appel frangipannetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipannetaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipannetaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipannetaart op oude wijze
0 min
Bekijk recept
Frangipannetaart
30-60 min -
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept