class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
2. Was de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een diepe pan. (Gebruik de rest van de sinaasappel voor iets anders.)
3. Voeg de Solo, de basterdsuiker en de stroop aan de sinaasappelrasp toe en verwarm al roerende op een matig vuur tot de suiker is gesmolten. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
4. Klop de eieren een beetje los. Roer ze door het Solomengsel.
5. Zeef de koekkruiden, het gemberpoeder, een snufje zout, de bloem, het meel en het bakpoeder boven de pan met het ei-Solomengsel en roer alles door elkaar. Kneed en vouw het deeg een paar minuten met de hand tot het minder slap en plakkerig is geworden. Vorm van het deeg een compacte bal, druk die een beetje plat en pak in plasticfolie. Laat het deeg ten minste 2 uur rusten (hoe langer hoe beter).
6. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ca. ½ cm dikte.
7. Druk met steekvormpjes kerstboompjes, sterren, hartjes en Kerstmannetjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaten. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer vormpjes uit. (Als niet alles op de bakplaten past kun je als de eerste koekjes klaar zijn, de rest bakken.) Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten diepbruin en gaar. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.
8. Versier de koekjes met de schrijfstiften en snoepjes en laat ze drogen.