class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
2. Was de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een steelpannetje. Pers de sinaasappel uit. Giet een scheutje (ca. 3 eetlepels) sinaasappelsap bij de geraspte schil in de pan en houd de rest apart voor de garnering. Voeg de pompoen aan de sinaasappelschil en het sap in het pannetje toe en kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar en zacht. Schep geregeld om. Stamp de pompoen van het vuur af fijn met een stamper of pollepel.
3. Maak ondertussen het cupcakebeslag: Zeef het meel met het bakpoeder boven een grote kom. Roer de Solo, suiker, eieren, melk en een snufje zout met een pollepel of mixer erdoor. Klop 3-4 minuten tot een smeuïg beslag.
4. Roer de pompoenpuree door het beslag.
5. Verdeel de helft van het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik.
6. Roer de hazelnootpasta door de rest van het beslag en schep dat op het andere beslag in de vormpjes.
7. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
8. Roer van de poedersuiker met 2-3 eetlepels sinaasappelsap een glad dik glazuur. Laat de chocoladeglazuur smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul het gevouwen puntzakje met de glazuur. Bedek elk cakeje met een laagje wit glazuur. Spuit op elk cakeje 4 cirkeltjes (van klein naar groot) van chocoladeglazuur.
9. Trek er vanuit het midden rondom telkens een cocktailprikker door zodat een spinnenweb ontstaat.