Zoek
Appel-rozijn-amandel-muffins (versie 3: met meer
12
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 appels
100 g rozijnen
125 g boter
125 g kristalsuiker
250 g zelfrijzende bloem
1 ei
100 g amandelnoten
muffinbakblik
papieren muffinvormpjes
Bereiding
1
Smelt de boter op een laag vuurtje.
2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in 4 grote parten. Snij nu de parten in fijne julienne. Voeg dit toe aan de gesmolten boter.
3
Voeg ook de rozijnen toe aan de gesmolten boter en roer goed.
4
Voeg de suiker en roer goed.
5
Voeg daarna het ei toe en roer weer goed.
6
Zeef de zelfrijzende bloem en roer goed tot je een stevig beslag krijgt.
7
Hak de amandelnoten en meng ze onder het beslag.
8
Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/
4
9
Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Appel-rozijn-amandel-muffins (versie 3: met meer is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Gegrilde ananas met ijs
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept