Zoek
Ananas-sinaas-pecannoten muffins
12
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
110 g boter
100 g kristalsuiker
160 g yoghurt
1 ei
300 g zelfrijzende bloem
1 sinaasappel
300 g ananas (uit blik, op eigen sap)
50 g pecannoten
muffinbakblik
papieren muffinvormpjes
Bereiding
1
Smelt de boter op een laag vuurtje.
2
Voeg de yoghurt er aan toe en meng goed.
3
Meng daarna de suiker en vervolgens het ei hieronder.
4
Was de sinaasappel goed en rasp de zeste onder het mengsel. Pers de sinaasappel vervolgens uit en voeg ook het sap toe onder het mengsel. Roer goed.
5
Snij de uitgelekte ananas in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
6
Zeef de zelfrijzende bloem en meng tot je een stevig beslag krijgt.
7
Hak de pecannoten in stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
8
Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/
4
9
Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Ananas-sinaas-pecannoten muffins is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Advocaatmuffins
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept