Zoek
Misérable
6
50 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 eiwitten
50 gr kristalsuiker
250 gr amandelpoeder
250 gr poedersuiker
25 gr witte bloem
25 gr maïzena plus
2 eieren - voor de boterroom
250 gr poedersuiker - voor de boterroom
1 vanillestokje - voor de boterroom
300 gr Solo - voor de boterroom
poedersuiker voor de afwerking
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Klop de eiwitten met de kristalsuiker stevig tot sneeuw in een mengkom.
3
Meng in een tweede kom de poedersuiker, amandelpoeder, witte bloem en de Maïzena.
4
Spatel het eiwit voorzichtig door het amandelmengsel tot je een glad en luchtig beslag hebt.
5
Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag hierover uit. Strijk het glad met een paletmes.
6
Bak de amandelbiscuit 20 minuten in de oven.
7
Bereid intussen de boterroom. Klop de eieren en de poedersuiker met de mixer op volle kracht tot een zeer luchtige massa.
8
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe aan het eiermengsel.
9
Voeg hierna de koude boter/Solo in kleine klontjes toe en mix alles op lage snelheid tot een gladde crème.1
0
Haal de amandelbiscuit uit de oven en laat hem afkoelen op een taartrooster. 1
1
Snijd de biscuit na afkoelen in 2 gelijke delen en bestrijk één deel met een dikke laag van de boterroom. 1
2
Leg de andere biscuithelft erop en werk af met een laagje poedersuiker.1
3
smullen maar
Misérable is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Misérable
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Misérable
120 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Misérable
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Misérable
120 min
Nagerecht
Bekijk recept
ROOSTERKOEK
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept