1 Was de tomaatjes en snijd de schil kruislings in. Breng 250 ml water aan de kook met het bouillonketeltje. Voeg de tomaatjes toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Laat de tomaatjes uitlekken in een zeef en 10 minuten afkoelen.
2 Trek de schilletjes van de tomaatjes en doe de ontvelde tomaatjes in een ovenschaal. Schep voorzichtig om met 2 eetlepels olijfolie en de suiker. Confijt de tomaatjes 10 minuten in de oven.
3 Doe de tomaatjes in een bakje. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
4 Verwarm de oven voor op 220°C.
5 Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Teken een sjabloon (op bakpapier) van een bloem, even groot als een plakje bladerdeeg. Snijd de bloemvorm langs het sjabloon uit elk plakje bladerdeeg.
6 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegbloemen op de bakplaat. Snijd de mozzarella in 4 dikke plakken. Leg de tomaatjes in een cirkel in het midden van de bloemen. Leg hierop de plak mozzarella.
7 Bestrijk het bladerdeeg licht met melk. Bak de bloemtaartjes in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
8 Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie. Leg op elk bord een handje rucola en plaats het bloemtaartje erop.
Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen