Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella

4
70 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de tomaatjes en snijd de schil kruislings in. Breng 250 ml water aan de kook met het bouillonketeltje. Voeg de tomaatjes toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Laat de tomaatjes uitlekken in een zeef en 10 minuten afkoelen.
  • 2 Trek de schilletjes van de tomaatjes en doe de ontvelde tomaatjes in een ovenschaal. Schep voorzichtig om met 2 eetlepels olijfolie en de suiker. Confijt de tomaatjes 10 minuten in de oven.
  • 3 Doe de tomaatjes in een bakje. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 5 Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Teken een sjabloon (op bakpapier) van een bloem, even groot als een plakje bladerdeeg. Snijd de bloemvorm langs het sjabloon uit elk plakje bladerdeeg.
  • 6 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegbloemen op de bakplaat. Snijd de mozzarella in 4 dikke plakken. Leg de tomaatjes in een cirkel in het midden van de bloemen. Leg hierop de plak mozzarella.
  • 7 Bestrijk het bladerdeeg licht met melk. Bak de bloemtaartjes in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
  • 8 Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie. Leg op elk bord een handje rucola en plaats het bloemtaartje erop.

Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept