Abdij-uienquiche

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een aanrader las ik. Door het abdijbier worden de uien lekker zoetig en zijn een heerlijke combinatie bij de parmaham en de port salut. Deze quiche staat binnenkort op ons menu.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 8-10 minuten lekker zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200'C.
  • 4 Rol het deeg uit en bekleed een ronde springvorm met losse bodem van 24 cm ermee. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham.
  • 5 Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop.
  • 7 Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een groene salade. Lekker met dat Abdijbiertje, dat ook is verwerkt in de quiche.
  • 8 Tip: Voor een vegetarische variant kun je de ham vervangen door 50 g walnoten door de uien te scheppen.
  • 9 Bron Delicious en Caroline Eigen foto

Abdij-uienquiche is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Uienquiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uienquiche
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige uienquiche met gepocheerd ei
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaas uienquiche
55 min + 35 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Abdij cupcake
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmmoten met wit bier(of blond abdij bier).
0 min
Bekijk recept
Bierpap
20-30 min -
Bekijk recept
Tomatensoep met bier
30 min Voorgerecht
Bekijk recept