Zoek
limoetaart
4
70 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rol zanddeeg
100 gr zachte boter
200 gr suiker
4 citroenen
4 limoenen
5 eieren
30 ml limoncello
125 ml slagroom
220 gr extra suiker
Bereiding
1
Verwarm de oven op 180 graden .
2
Bedek een ingevette en bebloemde bakvorm met het zanddeeg.
3
Zet deze 30 min in de oven .
4
Bedek wel de bodemmet bakpapier en leg er linzen op voor het gewicht .
5
Daarna nog 10 min zonder gewicht verder bakken.
6
Laat afkoelen.
7
Mix de boter met de suiker .
8
Rasp 2 citroen en 2 limoen schillen .
9
Pers het sap eruit.1
0
Klop de schil mee door de boter tot een creme.1
1
Mix er daarna de eieren onder en het sap.1
2
Doe de limoncello en de room erbij .1
3
Giet deze creme in de vorm en laat 30 min in de oventot de vulling gestold is .1
4
Maak siroop met de extra suiker en 125ml water op een maatig vurtje.1
5
schraap de oveeige citroenen en limoenen in sliertjes en doe ze bij de siroop bren daarna nog een 5 tal min aan de kook.1
6
Laat deze nu afkoelen.1
7
Serveer de taart met poedersuiker en de siroop .
limoetaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker