1 BENODIGDHEDEN: 1 grote en 1 kleine kookpot – kommen - houtenlepel - garde - keukenrasp – eetlepel – koffielepel - keukenweegschaal – bakplaat – bakvormen – prikker – mixer – spuitzak – broodmes – taartroosters
2 BEREIDING: TAART- Verwarm de oven voor op 160°c
3 Smelt de boter samen met de165 gr suiker en de 90 gr chocolade au bain marie door een grote pot met water te vullen en een kleinere hier in te zetten. Zet op een laag vuurtje zodat boter traag kan smelten. Roer met een houtenlepel zodat chocolade niet kan verbranden. Als de chocolade gesmolten is, zet je de pot van het vuur en laat even afkoelen.
4 Tijdens het smelten kan je de bloem afwegen en deze samen met het bakpoeder zeven boven een aparte kom. Voeg deze samen met het ei toe aan het chocolademengsel. Mix alles goed door elkaar.
5 Giet in een bakvorm (twee hartjes in mijn geval) en plaats in het midden van de oven voor ongeveer 40 tot 50 minuten. Laat afkoelen op een taartenrooster. Ontdoe de cake van zijn vorm.
6 GANACHE - Zet de room op een zacht vuurtje en verwarm deze zonder te koken!
7 Neem van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Laat de chocolade smelten terwijl er geroerd wordt.
8 Zet op opzij en laat afkoelen, evt. in de ijskast plaatsen
9 BOTERCREME MET PISTACHE - Zorg ervoor dat de boter zacht is en op kamertemperatuur. Doe deze in een kom samen met de poedersuiker en klop met een mixer tot alles goed is opgenomen.1
0 Doe bij dit mengsel 4 druppels (of naar smaak) pistache essence bij. Voeg er evt. nog een beetje chocolade aan toe. Een klein beetje kleurstof (in mijn geval groen) zorgt al snel voor een pastelachtige tint. Hier is echt niet veel voor nodig!1
1 DECOREREN EN VULLEN - Wanneer de taart is afgekoeld kan je deze in de helft snijden met een broodmes. Besmeer de ene helft met de botercrème en leg de andere helft er weer op. Bestrijk met de witte ganache zodat de hele taart bedekt is.1
2 Neem een spuitzak en zet deze in een glas. Plooi de randjes om het glas, zo kan je de spuitzak makkelijker vullen. Decoreer er de taart mee naar eigen zin.1
3 TIP:Je kan variëren in smaakjes bij de botercrème - Je kan afwerken met chocoladeschilfers1