Zoek
Viervierdegebak met sinaasappel
6
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g Solo
4 eieren
170 g suiker
250 g tarwemeel
100 g aardappelmeel
2 tl bakpoeder
1 sinaasappel, de zest
0.5 sinaasappel, het sap
16 g vanillesuiker
Voor de afwerking:
1 el poedersuiker
sinaasappelzeste
Bereiding
class="list--recipeimages">1. Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2. Meng de Solo, suiker en vanillesuiker samen tot het geheel luchtig wordt. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe.
3. Voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en mix vervolgens het beslag.
4. Foto Blancheer de sinaasappel en rasp de schil voor de zeste. Pers vervolgens het sap uit een halve sinaasappel. Voeg alles aan het deeg toe.
5. Giet het mengsel in de bakvorm die op voorhand is ingevet met margarine en bestrooid met broodkruimels. Laat ongeveer 50 min. bakken.
6. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en versier hem met de gekonfijte sinaasappelzeste.
Viervierdegebak met sinaasappel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept