Ananas-walnotencake

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor 1 cakeblik van 20cm lang
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter het cakeblik en bestuif het met bloem. Hak de ananas fijn en laat uitlekken in een zeef. Schrap en rasp de wortels. Hak de walnoten fijn.
  • 3 Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Zeef de bloem, maïzena, het bakpoeder, zuiveringszout en een snuifje kaneel erboven. Roer het kokos en de zonnebloemolie erdoor, gevolgd door de ananas, noten en wortel. Spatel tot slot het eiwitschuim erdoor. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake ca. 40min in het midden van de oven. Laat de cake 10min in de vorm staan en laat hem op een rooster verder afkoelen.
  • 4 Roer de poedersuiker en het ananassap tot een glad glazuur en bestrijk de cake ermee. Leg ter decoratie walnoten op de cake en laat het glazuur hard worden.

Ananas-walnotencake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Walnotencake
20-30 min -
Bekijk recept
Choco-walnotencake
30-60 min -
Bekijk recept
Bananen-walnotencake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Walnotencake met koffie
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept