2 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter het cakeblik en bestuif het met bloem. Hak de ananas fijn en laat uitlekken in een zeef. Schrap en rasp de wortels. Hak de walnoten fijn.
3 Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Zeef de bloem, maïzena, het bakpoeder, zuiveringszout en een snuifje kaneel erboven. Roer het kokos en de zonnebloemolie erdoor, gevolgd door de ananas, noten en wortel. Spatel tot slot het eiwitschuim erdoor. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake ca. 40min in het midden van de oven. Laat de cake 10min in de vorm staan en laat hem op een rooster verder afkoelen.
4 Roer de poedersuiker en het ananassap tot een glad glazuur en bestrijk de cake ermee. Leg ter decoratie walnoten op de cake en laat het glazuur hard worden.