1 Start met de oven voor te verwarmen op 180 graden en zet alle afgewogen ingrediënten klaar.
2 Klop de boter romig met een elektrische mixer, zeef de poedersuiker boven de kom en klop weer. Voeg dan de eidooier toe en mix alles tot een romig geheel.
3 Roer dan met een houten lepel de bloem en de maïzena erdoor.
4 Als er geen losse bloem meer te zien is, stop dan meteen met roeren. Neem het deeg uit de kom en kneed even door tot een mooie bal.
5 Rol balletjes van 17 gram. ( ik haalde er 18 uit) en druk dan in elk balletje een gat met een knokkel van je vinger.
6 Let op, dat je niet door het deeg heen drukt.
7 Roer de afgewogen lemon curd even door en
8 vul de gaatjes geheel op met een 1/2 theelepeltje .
9 Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier ( ze lopen niet uit, dus je kunnen dicht bij elkaar liggen) en bak 10-12 minuten of totdat de randen beginnen te kleuren.1
0 Laat de koekjes op een rooster volledig afkoelen.1
1 Eventueel kun je de randjes van de koekjes met een vorkje indrukken alvorens ze in de oven gaan, maar dat hoeft niet.1
2 Lemon curd kun je in een supermarkt kopen en staat bij het broodbeleg. Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want het is erg veelzijdig en smelt op je tong. Zeer lang houdbaar in de koelkast.1
3 Lees hieronder waar je het allemaal voor kunt gebruiken.1
4 Je kunt het door zachte roomboter mengen en dan als boter met een smaakje smeren/gebruiken.1
5 In een dun laagje op cake smeren of op een beschuitje Op je naturel pannenkoek. Roer een eetlepel door kwark of yoghurt voor je ontbijt. Ook in een trifle is het heerlijk.Als smaakmaker in koekjes. Op je paasbrood.Door slagroom.1
6 Dit zijn enkele mogelijkheden, waarvoor ik lemon curd gebruik. Op het internet zullen vast en zeker meerdere toepassingen te vinden zijn.1
7 Lemon curd is Engels, het woord zegt het eigenlijk al.1