1 Met een salade als hoofdgerecht. Of als hapje bij de borrel. Snij dan in smalle
2 Verwarm de oven voor op 175 graden
3 Klop 4 eieren los met de crème fraîche en een beetje gemalen Parmezaanse kaas. Dit is je basis. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
4 Grill de asperges in een grillpan. Snijd twee tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Meng de spekjes met het ei-crème fraîche mengsel.
5 Bekleed een quichevorm met bakpapier en bladerdeeg. Giet de spek-ei-crème fraîche-vulling op de bodem. Verdeel daarover de gegrilde asperges en plakjes tomaat. Maak af met stukjes gescheurde mozzarella.
6 Zet de quiche 45 minuten in de oven op 175 graden. Zet de oven dan op 100 graden en laat nog een kwartiertje erin staan.
7 Haal daarna voorzichtig eruit, wacht een minuutje (of twee) en haal, indien je een springvorm hebt gebruikt, de ring los. Snijd in mooie punten en serveer. Als ik deze taart ga maken, zal ik zeker 4 tomaten nemen
8 Bron Culy .nl
Taart met groene asperges, tomaat is een recept van Solo Open Kitchen