1 Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Bedek de bodem met de lange vingers. Verdeel 100 gram frambozen over de bodem.
2 Breng ondertussen 300 gram verse frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat ca. 5 min. koken op middelhoog vuur. Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.
3 Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi in een aparte kom de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.
4 Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Verdeel het Philadelphia-mengsel gelijkmatig over de langevingers-bodem. Schep vervolgens de afgekoelde frambozenpuree erop. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
5 Versier vlak voor het serveren de frambozentopping met verse frambozen en bestrooi met poedersuiker.
6 Dit kan natuurlijk ook met ander zomerfruit
7 Bron Philadelphia.
Zomerse lange vingers taart met frambozen is een recept van Solo Open Kitchen