1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet drie ronde bakvormen (23 cm) in en bekleed ze met bakpapier.
2 Meng het cacaopoeder met het warme water en zet even aan de kant. Scheid de eieren.
3 Klop de eidooiers samen met de suiker tot het mengsel licht en luchtig wordt. Voeg de Solo toe en klop tot alle Solo mooi in het mengsel is opgenomen.
4 Zeef de bloem, de Maïzena, het bicarbonaat en het bakpoeder en voeg alles toe aan het mengsel.
5 Klop de eiwitten samen met de vanille stijf en spatel het opgeklopte eiwit dan voorzichtig onder het beslag.
6 Giet 1/3 van het beslag in een van de bakvormen.
7 Voeg de cacao toe aan de rest van het beslag. Meng goed en giet de helft hiervan in de tweede bakvorm.
8 Bij het laatste deel beslag voeg je de helft van de rode vruchten toe. Giet dit beslag in de derde bakvorm.
9 Zet de drie bakvormen in de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar.1
0 Zodra de cakes klaar zijn, haal je ze uit de bakvorm en laat je ze afkoelen op een taartrekje.1
1 Om de vulling te maken, klop je de roomkaas samen met de suiker, de citroenzeste en het citroensap. Klop in een aparte kom de slagroom op tot die vrij stevig is. Meng de slagroom daarna onder het roomkaasmengsel. 1
2 Bouw nu de taart op. Begin met de chocoladecake met rode vruchten. Smeer er een laag van de roomvulling op. Als tweede laag neem je de gewone cake. Smeer ook hier een laag van de vulling op en verdeel er de resterende rode vruchten over. Als bovenste laag neem je de chocoladecake. Besmeer de hele taart met de rest van de roomvulling. Versier met de verse aardbeien en frambozen.
Chocoladetaart in laagjes met fruit is een recept van Solo Open Kitchen