2 Maak het zanddeeg. Zeef hiervoor de bloem en de Maïzena op je werkblad en maak er een kuiltje in. Verdeel de Solo in kleine blokjes en doe hem in het kuiltje, samen met de suiker en de losgeklopte eidooier. Meng alles met de vingertoppen, voeg 2 eetlepels melk toe en kneed het deeg kort tot een homogeen geheel.
3 Laat het deeg 2 uur afgedekt rusten in de koelkast.
4 Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk een ronde bakvorm met wat Solo vloeibaar en leg het zanddeeg erin. Druk goed aan in de rand.
5 Leg het zanddeeg in de taartvorm of vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereiding met framboos.
6 Roer de plattekaas los met de eidooiers en voeg de bloem en suiker toe. Doe er de limoenzeste en fijngesnipperde muntblaadjes bij. Klop het eiwit stijf en spatel het erdoor.
7 Verdeel het mengsel over de taartbodem of kleine vormpjes.
8 Bak de kaastaart af in de oven, de baktijd is sterk afhankelijk van de grootte van de bakvormen en kracht van de oven. Reken ongeveer 30 à 40 minuten. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.