1 Laat de aardbeien een nachtje marineren in de cider, samen met de steranijs en het merg van het vanillestokje. Snijd hiervoor het vanilllestokje door en schraap het merg eruit. Tip: gooi het het stokje zelf niet weg! Stop het in een pot met kristalsuiker en je hebt huisgemaakte vanillesuiker.
2 Gebruik je liever geen alcohol? Marineer de aardbeien dan in gewoon appelsap.
3 Verwarm de oven voor. Kijk voor de juiste temperatuur op de verpakking van het bladerdeeg – die kan verschillen per merk.
4 Leg het bladerdeeg in de taartvorm of in aparte vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereiding met bosvruchten.
5 Meng de yoghurt met enkele eetlepels Effi vruchtenbereiding met bosvruchten en verdeel over de bodem. Bak de taart af in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
6 Verdeel de gemarineerde aardbeien over de taart of taartjes.
Vruchtentaart met bosvruchten en aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen