2 Breng 125 ml water aan de kook in een pannetje, samen met de Solo, het cacaopoeder en de suiker. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
3 Scheid intussen de dooiers van de eiwitten. Houd de dooiers apart en klop de eiwitten tot sneeuw.
4 Voeg daarna 125 ml water, de eidooiers, de gezeefde bloem en het bakpoeder al roerend met de garde toe aan de afgekoelde inhoud van de pan.
5 Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten door het mengsel en voeg de kersen toe (zonder de vloeistof). Meng alles tot een glad beslag.
6 Bestrijk een ronde springvorm met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet hierin het chocolademengsel en zet de vorm een uur in de voorverwarmde oven.
7 Laat de cake even afkoelen in de vorm, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen op een taartrooster. Afwerken kan naar eigen smaak met gesmolten chocolade en kersen.