Cake met peren, olijfolie en kaneel

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De oven voorverwarmen op 175°. Een ronde cakevorm van 20 cm diameter of twee rechthoekige cakevormen invetten en met bloem bestrooien.
  • 2 De bloem en de kaneel mengen. Dit mengsel opzij zetten.
  • 3 In een grote kom en met de mixer, lage snelheid, de eieren kloppen tot een schuimig mengsel, langzaam de suiker toevoegen en goed mengen.
  • 4 Geleidelijk de olie toevoegen en opnieuw goed mengen. De vanille en het citroensap toevoegen. Met een spatel het bloemmengsel met kleine beetjes erbij doen.
  • 5 Tenslotte peren in stukjes gesneden toevoegen.
  • 6 Het deeg in de bakvorm gieten en 50 à 60 minuten laten bakken (controleren met een satéprikker). De vorm uit de oven nemen en de cake ruim laten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en op een rooster legt.
  • 7 Smmmmullen!
  • 8 Tip: Ben je niet zo zot van peren? Deze heerlijke cake kan je ook met appelen en walnoten maken. Vervang de peren en voeg één kopje gehakte walnoten aan het mengsel toe.

Cake met peren, olijfolie en kaneel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept