Sjalotten tarte tatin

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de sjalotten en halveer grote exemplaren. Breng de port met de wijn, suiker, kaneel, kruidnagel en laurier aan de kook. Voeg de sjalotten toe en laat het koken tot het vocht een siroopachtige dikte heeft.
  • 2 Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de sneetjes op elkaar en rol ze uit tot een lap die ca. 3 centimeter groter is dan de schaal. Schenk de siroop met de sjalotten in een ovenschaal en dek het af met het deeg.
  • 3 Laat de tarte tatin in 25 minuten gaar en goudbruin worden in de oven. Stort de taart wanneer hij nog warm is omgekeerd op een platte schaal en serveer direct.

Sjalotten tarte tatin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept