2 Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of olie.
3 Smelt de boter.
4 Snijd de vijgen in
4
5 Klop de eieren schuimig enmet de suiker.
6 Voeg de amandelessence, de Amaretto, en de boter geleidelijk toe en klop tot een homogene massa. Voeg dan, onder voortdurend kloppen, beetje per beetje het meel toe en vervolgens het amandelpoeder. en klop tot een het beslag langzaam van een lepel valt. Indien het beslag te vloeibaar is, voegt u wat meel toe!
7 Stort het beslag in de springvorm en druk op regelmatige afstand de vijgenpartjes in het beslag.
8 Laat de springvorm enkele keren vanop kleine hoogte op de kast vallen ,zoadat het beslag zich gelijk verdeelt.
9 Bestrooi met amandelschilferes.1
0 Bak 35 tot 45 minuten in de over op de middenste stand en prik na 30 minuten , enkele keren met een breinaald in de cake.1
1 Als er geen beslag meer aan de naald kleeft, is de cake gaar.1
2 indien de cake vanboven bijna gebakken is maar vanbinnen nog niet, dan zet u het vuur op 15 a 160 °C en laat u hem nog even verder bakken maar niet te droog bakken!!1
3 Haal uit de oven, laat enkele minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen en laat verder afkoelen op de rooster.