MMM M & M koekjes en een variatie qua deeg.

10
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1Voor m en m's ben je eigenlijk nooit te oud. Dus deze heerlijke kleurrijke koekjes vallen niet alleen in de smaak bij de kinderen , maar laten volwassenen er ook van smullen. In dit recept wordt de chocolade versie gebruikt (de bruine zak), maar geef je de voorkeur aan een andere smaak? Varieer dan gerust.
  • 2
  • 2Verwarm je oven voor op 170 graden. Roer in een kom de bloem, baking soda en zout door elkaar. Zet apart. Doe de boter samen met de suikersoorten in een grote kom en meng goed met een lepel of mixer. Klop hier vervolgens het ei, de eidooier en vanille extract door. Uiteindelijk zal het licht van kleur worden.
  • 3
  • 3Meng nu ook het bloemmengsel door het natte mengsel en voeg tot slot ongeveer 300 gram van de m &m ’s toe. Roer deze erdoor.
  • 4
  • 4Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel met behulp van twee lepels het deeg in 25 hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze op voldoende afstand van elkaar liggen en steek de resterende m en ’s erin.
  • 5
  • 5Bak ze in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze een lichtbruine kleur hebben. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats naar een rooster. Serveer wanneer ze volledig zijn afgekoeld of nog (als je dat lekker vindt) lauwwarm zijn.
  • 6 Bron Culy . nl eigen foto
  • 7 Variatie qua deeg
  • 8 150 g bloem
  • 9 75 g fijne kristalsuiker1
  • 0 125 g koude ongezouten roomboter1
  • 1 1/2 eidooier1
  • 2 Klein handje Smarties1
  • 3 Bloem zeven boven een kom en suiker toevoegen. Goed roeren.1
  • 4 Voeg de in stukjes gesneden koude boter toe 1
  • 5 Kneed met de handen tot een kruimelig deeg. voeg ei toe.1
  • 6 Kneed tot een soepel deeg.1
  • 7 Bestrooi de werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een lange rol en verpak in vers houd folie. Leg voor ca 30 minuten in de koelkast..1
  • 8 Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de rol op het bakblik en snijd ze in plakken. Verdeel de M&M’s eroverheen en bak de koekjes 20 minuten in de oven, of totdat ze gaar en licht goudbruin zijn.1
  • 9 Laat de koekjes iets afkoelen en leg ze dan op een bord om verder af te koelen. Bewaar de koekjes als ze zijn afgekoeld in een luchtdichte trommel.

MMM M & M koekjes en een variatie qua deeg. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hotdog op de bbq
25 min Snack
Bekijk recept

Wentelteefjes met aardbeien
Bekijk recept
Sashimi met nama shoyu-dressing
Bekijk recept
Mmm, de ijsbeer
Nagerecht
Bekijk recept
IJslolly’s met cookies
20 min Nagerecht
Bekijk recept