Zoek
bloederige vingers
4
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 g boter
125 g suiker
1 ei
1 theelepel amandelextract
1 theelepel vanilleextract
350 g bloem
1 theelepel bakpoeder
snuifje zout
100 g hele amandelen (zonder schil)
rode voedingskleurstof
Bereiding
1
Doe de boter, de suiker, het ei, het amandelextract en het vanille-extract in een kom. Mix dit met de mixer.
2
Voeg geleidelijk aan de bloem, het bakpoeder en het zout toe terwijl je blijft mixen.
3
Kneed het deeg dan nog even goed door met de handen tot je een bol deeg kan vormen.
4
Doe je deeg in plasticfolie en leg het een half uurtje in de koelkast.
5
Verwarm ondertussen de oven voor op 160° C.
6
Leg bakpapier op de bakplaat.
7
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in kleine porties. Vorm vingers met het deeg en druk er een amandel in als nagel.
8
Probeer een beetje knoken te vormen en met een mes kan je groeven aanbrengen.
9
Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.1
0
Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.1
1
Versier de koekjes met wat rode kleurstof aan het uiteinde en aan de nagel.1
2
Opgelet: de amandel komt gemakkelijk los na het bakken. Best even een beetje glazuur of royal icing onder spuiten om terug te laten hechten.
bloederige vingers is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Muesli muffins met yoghurt
40 min
Bekijk recept
Bloederige heksenogen
20 min-
Bekijk recept
Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
50 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept Bloederige Pakketjes
10-20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
30-60 min -
Bekijk recept