Boterkoeken met appel en amandelen

4
300 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 de koeken werden bereid in een thermomix:
  • 2 doe alle ingrediënten, behalve de boter, amandelen en appels en het materiaal voor de afwerking in de mengbeker, 6 min, potje toe, kneden.
  • 3 haal het deeg uit de mengbeker en laat 1u30 rijzen op kamertemperatuur onder een handdoek.
  • 4 Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een dunne lap. Verdeel 1/3 van de koude boter op de helft van de lap.
  • 5 vouw de deeglap dubbel en druk aan.
  • 6 rol het deeg dun uit naar de vouwkant en vouw de lap in drieën op.
  • 7 Draai het deeg met een kwartslag en plooi het nogmaals dubbel.
  • 8 Plaats het deeg 30 min in de koelkast.
  • 9 Herhaal dit tweemaal vanaf 'verdeel 1/3 van de koude boter,...'1
  • 0 Rol het deeg dan opnieuw uit, op een met bloem bestoven werkplank, tot een dunne lap. 1
  • 1 verdeel de amandelschilfers en appels over het deeg en rol op.1
  • 2 leg de boterkoeken op een bakplaat met bakpapier of siliconen mat. laat 1 uur rijzen onder een handdoek op kamertemperatuur. 1
  • 3 verwarm de oven op 200 graden, strijk de boterkoeken in met het mengsel van amandelpoeder, suiker en eiwit. bak ze 20 a 25 minuten in een warme oven, laat de koeken afkoelen op een rooster. 1
  • 4 de boterkoeken nemen wat tijd in beslag om te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Boterkoeken met appel en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept