2 doe alle ingrediënten, behalve de boter, amandelen en appels en het materiaal voor de afwerking in de mengbeker, 6 min, potje toe, kneden.
3 haal het deeg uit de mengbeker en laat 1u30 rijzen op kamertemperatuur onder een handdoek.
4 Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een dunne lap. Verdeel 1/3 van de koude boter op de helft van de lap.
5 vouw de deeglap dubbel en druk aan.
6 rol het deeg dun uit naar de vouwkant en vouw de lap in drieën op.
7 Draai het deeg met een kwartslag en plooi het nogmaals dubbel.
8 Plaats het deeg 30 min in de koelkast.
9 Herhaal dit tweemaal vanaf 'verdeel 1/3 van de koude boter,...'1
0 Rol het deeg dan opnieuw uit, op een met bloem bestoven werkplank, tot een dunne lap. 1
1 verdeel de amandelschilfers en appels over het deeg en rol op.1
2 leg de boterkoeken op een bakplaat met bakpapier of siliconen mat. laat 1 uur rijzen onder een handdoek op kamertemperatuur. 1
3 verwarm de oven op 200 graden, strijk de boterkoeken in met het mengsel van amandelpoeder, suiker en eiwit. bak ze 20 a 25 minuten in een warme oven, laat de koeken afkoelen op een rooster. 1
4 de boterkoeken nemen wat tijd in beslag om te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn!
Boterkoeken met appel en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen