Amandelcake met peren

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Klop met een handmixer de suiker en de Solo romig. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop het mengsel tot een smeuïg geheel.
  • 2 Zeef de bloem en spatel deze samen met het amandelpoeder door het mengsel tot een glad beslag.
  • 3 Besprenkel de blokjes peer met het citroensap. Spatel de peer door het cakebeslag.
  • 4 Vet een cakevorm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Schep het beslag in de cakevorm.
  • 5 Bak de perencake in ca. 60 minuten goudbruin in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Amandelcake met peren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Saffraan-honing-amandelcake
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept