1Voorbereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
2 Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
3 Voeg de stukjes chocolade toe en roer voorzichtig.
4 Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
5Voorbereiding van de botercrème: smelt de Solo in een sauspan en voeg de zwarte chocolade toe. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
6 Laat het mengsel afkoelen tot het een dikke crème wordt. Bedek de cupcakes met de crème en gebruik de Smarties of M&M’s om de staart van de kalkoen te maken.
7 Snijd de rolfondant in kleine driehoekjes. Maak daarna het hoofd van de kalkoen met ronde, chocoladesnoepjes en hecht de driehoekjes vast met een beetje botercrème. Hecht een rode Smartie of M&M vast aan elk stukje rolfondant. Gebruik daarna de witte Smarties of M&M’s om de oogjes te maken en breng er met een tandenstoker een puntje crème op aan. Plaats het hoofd op de cupcakes.
8 Smul met het hele gezin van deze heerlijke kalkoentjes!