1Voorbereiding van het deeg: zeef de bloem en het zout in een grote kom, en voeg de Solo toe.
2 Meng de Solo erin met je vingertoppen tot het mengsel de textuur van fijne broodkruimels krijgt.
3 Voeg de eidooier toe, en ook een scheutje koud water (ongeveer 2 - 3 theelepels). Meng het deeg met een paletmes tot het mooi begint samen te kleven.
4 Vorm het deeg met je handen tot een grote bal.
5 Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast gedurende minstens een half uur.
6Voorbereiding van de taart: verwarm de oven voor op 180° C.
7 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren.
8 Doe de Solo en de suiker in een diepe koekenpan met diameter 25 cm. (Gebruik zeker een koekenpan die in de oven mag)
9 Verwarm de pan tot de Solo gesmolten is en gemengd is met de suiker.1
0 Schik de appelstukken een voor een mooi in de koekenpan en zorg ervoor dat er geen gaten overblijven.1
1 Denk eraan dat de appeltjes er mooi moeten uitzien vanaf de andere kant, aangezien je de taart straks moet omdraaien.1
2 Bak de appels gedurende 35 - 40 minuten op een laag vuurtje of tot de appelstukjes zacht zijn, de karamel lichtbruin is en al het overtollige vocht verdampt is.1
3 Smeer de appeltjes regelmatig in met de karamel (met behulp van een borsteltje) zodat de bovenkant van de appeltjes ook gekarameliseerd is.1
4 Rol op een licht bebloemd oppervlak het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de koekenpan.1
5 Leg het deeg over de appeltjes en duw de randen goed naar beneden, zodat het deeg alles volledig omsluit.1
6 Bak gedurende 25 - 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is.1
7 Laat de pan gedurende 2 minuten staan. Draai de taart dan voorzichtig om op een taartplateau.1