2 Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een grote kom.
3 Doe de in stukken gebroken chocolade in een hittebestendige kom en plaats de kom in een pan met heet water. Laat de chocolade rustig smelten. Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron op halve sterkte. Roer af en toe, tot alle stukjes gesmolten zijn.
4 In een andere grote kom klop je de eieren met de suiker en de vanille tot je een luchtig mengsel krijgt. Roer er daarna het chocolademengsel onder.
5 Daarbij voeg je vervolgens de Solo en de fijngehakte walnoten. Voeg ook het bloemmengsel toe en meng alles gedurende ongeveer 3 minuten.
6 Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in met wat Solo en bekleed de vorm met bakpapier. Giet het browniebeslag in de bakvorm en bak gedurende ongeveer 45 minuten in de oven. Om te controleren of de brownie voldoende gebakken is, prik je met een satéstokje in het midden. Als er geen deeg meer aan het stokje kleeft, is je brownie klaar. Laat het gebak kort afkoelen en snij het gebak daarna in vierkantjes.