2 Verwarm de oven voor op 190 °C (gasstand 5) en vet enkele bakplaten in met wat Solo.
3 Neem een grote kom en klop de Solo en de suiker gedurende 3 minuten op met een elektrische mixer tot het mengsel een licht en luchtig geheel wordt.
4 Voeg het ei en het vanille-extract toe. Vergeet niet om de restjes aan de zijkanten van de kom goed af te schrapen en mee te mengen in het geheel. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout eraan toe en meng net lang genoeg tot het beslag voldoende gemengd is (roer dus zeker niet meer dan nodig).
5 Neem met lichtjes ingebloemde handen stukjes deeg ter grootte van een walnoot en kneed er balletjes mee. Plaats ze op de bakplaat op ongeveer 8 cm van elkaar. Duw de balletjes zachtjes plat tot je cirkels krijgt met een diameter van ongeveer 6 cm. Maak nu hartjes van deze cirkels door onderaan elke cirkel een punt te vormen, en bovenaan in het midden een insnijding te maken.
6 Bak de koekjes gedurende 12 tot 14 minuten tot de randen goudgeel gebakken zijn. Laat ze gedurende 2 minuten afkoelen op een rooster, neem de koekjes vervolgens van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen.
7 Voor de decoratie (optioneel):
8 Om de koekjes te decoreren, voeg je 4 theelepels water toe aan de glazuursuiker/ de poedersuiker en meng je tot je een stevige glazuurlaag krijgt. Indien gewenst kun je ook kleurstof toevoegen.
9 Breng het glazuur op de koekjes aan en voeg er gekleurde hagelslag aan toe.