Taart met kokosnoot, mango en limoen

100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de taart:
  • 2 Vet een ronde bakvorm (23 cm) in en bekleed die met bakpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 4 Doe de Solo en de suiker in een mengkom en meng tot een licht en luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en meng er de andere ingrediënten doorheen.
  • 5 Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en plaats de taart op de middelste richel in de oven. Bak die gedurende 1 uur en 10 minuten. Controleer met een houten prikker of de taart voldoende gebakken is.
  • 6 Haal de taart uit de bakvorm en laat die afkoelen op een rooster.
  • 7 Voor de siroop:
  • 8 Verhit de suiker en het limoensap in een pan boven een matig vuurtje en roer tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook en giet het dan over de warme taart.
  • 9 Voor de vulling:1
  • 0 Doe de Solo, suiker en melk samen in een kom en meng tot het een smeuïg geheel is.1
  • 1 Snijd de taart in drie lagen en gebruik het glazuur en de mangopuree om de verschillende lagen opnieuw aan elkaar te kleven.1
  • 2 Voor de topping:1
  • 3 Maak suikerglazuur door limoensap of water aan de glazuursuiker toe te voegen en te roeren tot het een dikke vloeibare massa wordt. Smeer die vervolgens uit over de taart.1
  • 4 Decoreer het geheel met een mix van zaadjes, gedroogde mango, kokosnoot en amandelschilfers.

Taart met kokosnoot, mango en limoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept