1 Vet je bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
2 Meng de Suiker en de (zachte) boter en voeg nadat alles gemengd is 1 voor 1 de eieren aan toe.
3 Als alles gemengd is spatel je de bloem er beetje bij beetje onder.
4 Nu voeg je er naar eigen smaak kaneelpoeder aan toe en mengt deze met je spatel.
5 Giet de helft van het mengsel in het bakblik en snij nu je appel(s) in stukjes, geschild. Doe een beetje kaneel in een potje en bedek je appelschijfjes met een laagje kaneel.
6 Leg de appels op het beslag en giet de rest erover.
7 Nu zet je de cake in de oven en na 15 minuten maak je een snee in de lengte van de cake in het midden.
8 Laat de cake nog eens 45 minuten instaan en controleer de gaarheid met een satéstokje.
9 Laat de cake afkoelen in de vorm en plaats hem op een rooster.1