Schwabische appeltaart

8
95 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ingrediënten voor 8 personen bewerking
  • 2 125gr boter
  • 3 125 gr suiker en
  • 4 1 zakje vanillesuiker
  • 5 Gedurende minstens een minuut smeuïg kloppen
  • 6 1 eetlepel citroenzeste
  • 7 Mespuntje zout Toevoegen en doorkloppen tot je homogene massa bekomt.
  • 8 3 eieren
  • 9 Eén na één erdoor roeren (minstens een halve minuut per ei)1
  • 0 300 gr zelfrijzende bloem en 1 zakje bakpoeder 1
  • 1 Zeven en beetje bij beetje bij de deegmassa voegen.1
  • 2 Vervolgens 2/3e van het deeg in ingevette springvorm doen1
  • 3 1/3e apart houden...1
  • 4 1 kg (bij voorkeur zure) appels 1
  • 5 1 citroen1
  • 6 1 theelepel kaneel 1
  • 7 Appels schillen, klokhuis verwijderen en in 1/8e snijden.1
  • 8 Besprenkelen met sap van citroen1
  • 9 Laten intrekken in appelschijfjes.2
  • 0 Eventueel rumrozijnen Over taartbodem verdelen100 gr zelfrijzende bloemvermengen en opnieuw kneden onder 1/3e van de deeg en uitrollen tot cirkel ter grote van springvorm.Deeg beetje aandrukken en enkele keren inprikken met een vork1 eidooier en 1 dl melk Loskloppen en dit mengsel over de bovenkant van de taart uitstrijkenBakken in heteluchtoven op 180 gr (200gr klassieke oven) gedurende 35 tal minuten. Serveren (warm of koud) met slagroom en/of ijscreme…

Schwabische appeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

schwäbische appeltaart. = taartbodem met
100 min Nagerecht
Bekijk recept