7 Mespuntje zout Toevoegen en doorkloppen tot je homogene massa bekomt.
8 3 eieren
9 Eén na één erdoor roeren (minstens een halve minuut per ei)1
0 300 gr zelfrijzende bloem en 1 zakje bakpoeder 1
1 Zeven en beetje bij beetje bij de deegmassa voegen.1
2 Vervolgens 2/3e van het deeg in ingevette springvorm doen1
3 1/3e apart houden...1
4 1 kg (bij voorkeur zure) appels 1
5 1 citroen1
6 1 theelepel kaneel 1
7 Appels schillen, klokhuis verwijderen en in 1/8e snijden.1
8 Besprenkelen met sap van citroen1
9 Laten intrekken in appelschijfjes.2
0 Eventueel rumrozijnen Over taartbodem verdelen100 gr zelfrijzende bloemvermengen en opnieuw kneden onder 1/3e van de deeg en uitrollen tot cirkel ter grote van springvorm.Deeg beetje aandrukken en enkele keren inprikken met een vork1 eidooier en 1 dl melk Loskloppen en dit mengsel over de bovenkant van de taart uitstrijkenBakken in heteluchtoven op 180 gr (200gr klassieke oven) gedurende 35 tal minuten. Serveren (warm of koud) met slagroom en/of ijscreme…