schwäbische appeltaart. = taartbodem met

8
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 klop de boter minstens 1 minuut smeuïg
  • 2 voeg de suikers, citroen zeste en zout toe.
  • 3 voeg de eieren één na één toe en klop minstens een halve minuut per ei...
  • 4 voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe, alsook bakpoeder.
  • 5 meng stevig en lang genoeg... tot deegmassa erg smeuïg is.
  • 6 neem 2/3e van de deegmassa en doe deze in springvorm of taartvorm van 25 a 28 cm.
  • 7 schil de appelen, verwijder klokhuis en snij ze in 1/8e delen.
  • 8 besprenkel deze met de kaneel en citroensap (ingeval je geen "zure" appel maar bv jonagold gebruikt verdubbel citroensap...
  • 9 voeg kaneel toe en zet onder elkaar.1
  • 0 laat dit alles goed intrekken.1
  • 1 neem 2/3e van deegmassa en verdeel over de taartbodem.1
  • 2 leg hierop eventueel je (rum) rozijnen.1
  • 3 neem je overige 1/3e van je deeg en voeg hierbij 100 gr zelfrijzende bloem.1
  • 4 meng goed en rol deze uit tot cirkel ter grote van je taartbodem.1
  • 5 druk vervolgens zachtjes aan en doorprik met een vork.1
  • 6 klop de eidooier met de melk op en borstel dit mengsel uit over je taartdeeg.1
  • 7 bak af gedurende een 35a 40 minuten in warme luchtoven.1
  • 8 200 graden in klassieke oven.1
  • 9 serveer (bij voorkeur warm) met een bolletje ijs en / of slagroom.

schwäbische appeltaart. = taartbodem met is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept