Zoek
schwäbische appeltaart. = taartbodem met
8
100 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 gram bakboter
125 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citoenzeste
1 mespunt zout
300 gram zelfrijzende bloem
1 zakje bakpoeder
800 gr appel (bij voorkeur zure bv boscoop)
1 stuk citroen
1 eetlepel kaneelpoeder
1 handvol (rum) rozijnen
100 gram zelfrijende bloem
1 dl melk
Bereiding
1
klop de boter minstens 1 minuut smeuïg
2
voeg de suikers, citroen zeste en zout toe.
3
voeg de eieren één na één toe en klop minstens een halve minuut per ei...
4
voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe, alsook bakpoeder.
5
meng stevig en lang genoeg... tot deegmassa erg smeuïg is.
6
neem 2/3e van de deegmassa en doe deze in springvorm of taartvorm van 25 a 28 cm.
7
schil de appelen, verwijder klokhuis en snij ze in 1/8e delen.
8
besprenkel deze met de kaneel en citroensap (ingeval je geen "zure" appel maar bv jonagold gebruikt verdubbel citroensap...
9
voeg kaneel toe en zet onder elkaar.1
0
laat dit alles goed intrekken.1
1
neem 2/3e van deegmassa en verdeel over de taartbodem.1
2
leg hierop eventueel je (rum) rozijnen.1
3
neem je overige 1/3e van je deeg en voeg hierbij 100 gr zelfrijzende bloem.1
4
meng goed en rol deze uit tot cirkel ter grote van je taartbodem.1
5
druk vervolgens zachtjes aan en doorprik met een vork.1
6
klop de eidooier met de melk op en borstel dit mengsel uit over je taartdeeg.1
7
bak af gedurende een 35a 40 minuten in warme luchtoven.1
8
200 graden in klassieke oven.1
9
serveer (bij voorkeur warm) met een bolletje ijs en / of slagroom.
schwäbische appeltaart. = taartbodem met is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min
Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept