Quiche met witlof, ham en Philadelphia bieslook

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C, Leg de ontdooide vellen deeg op elkaar en bestrooi beide zijden met bloem.
  • 2 Rol het hartig taartdeeg (bladerdeeg) uit tot een plak die groter is dan de quichevorm. Smeer de vorm in met boter en beleg het met het deeg.
  • 3 7
  • 4 Stap
  • 5 Schik de witlof en ham losjes op de bodem.
  • 6 8
  • 7 Stap
  • 8 Meng de melk, de eieren, en de Philadelphia Bieslook Light (liefst met mixer of staafmixer). Voeg ruim peper en zout toe. Giet dit mengsel over de vulling.
  • 9 91
  • 0 Stap1
  • 1 Verdeel nu de cherrytomaatjes over de taart.1
  • 2 101
  • 3 Stap1
  • 4 Bak het geheel in 20 minuten.1
  • 5 Snijd de overtollige randen weg. Snij de kern uit de witlof en haal de blaadjes los.Verdeel de witlof en ham losjes op de bodem.Meng de melk, de eieren, en de Philadelphia Bieslook Light (liefst met mixer of staafmixer). Voeg ruim peper en zout toe. Giet dit mengsel over de vulling. Verdeel nu de cherrytomaatjes over de taart.Bak het geheel in 20 minuten. Serveer met een frisse salade als hoofdgerecht. Zondersalade als lunch en de taart in kleinere punten gesneden als borrelhap.

Quiche met witlof, ham en Philadelphia bieslook is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept