Peer-amandeltaart

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 2 Klop de Solo met de mixer luchtig in een kom. Voeg er de suiker en vanillesuiker aan toe en klop verder. Voeg één voor één de eieren en klop tot je een luchtige massa krijgt.
  • 3 Zeef de bloem over het beslag, voeg het bakpoeder toe en roer goed door tot de massa weer glad is.
  • 4 Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze elk in 4 partjes.
  • 5 Bestrijk een lage ronde bakvorm met wat Solo. Giet het beslag erin en schik er de peren in stervorm op, met de bolle kant naar boven.
  • 6 Zet de bakvorm op een bakplaat en schuif de taart 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi net voor het opdienen met gehakte amandelen en poedersuiker.

Peer-amandeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept