Ontbijtmuffins met banaan, appel en bessen.

6
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Momenteel helemaal in de ban van muffins. Niet de zoete varianten, maar juist de gezonde varianten met groenten of met speltmeel , havermout banaan, appel, bessen en noten. Gezond zoet, zonder toegevoegde suikers. Heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch mee in de lunchtrommel, of als gezonde snack tussendoor.
  • 2 Doe de geprakte bananen en de geraspte appel bij elkaar op een bord.
  • 3 Vul een kom met het meel, havermout, bakpoeder en baking soda, de speculaaskruiden en de bessen . Roer alles even door elkaar
  • 4 Klop in een tweede kom de eieren,, melk, olijfolie, en het vanille extract door elkaar. Voed de banaan en de appel toe en klop alles even door.
  • 5 Voeg dan de droge ingrediënten bij het eiermengsel en lepel het goed en kort door elkaar om de luchtigheid erin te houden.
  • 6 Doe het beslag in de muffinholtes en top af met wat achter gehouden bessen en wat noten stukjes. Zet de muffinbakplaat voor 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden.
  • 7 Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Zeker 3 dagen houdbaar in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Serveren op kamer temperatuur.

Ontbijtmuffins met banaan, appel en bessen. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Havermout-ontbijtmuffins met bessen
35 min-
Bekijk recept
Ontbijtmuffins met passievrucht
40 min-
Bekijk recept
Ontbijtmuffins van appeltjes met veenbessensaus
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Ontbijtmuffins
Bekijk recept