class="list--recipeimages">1. Verwarm je oven voor op 200°C
2. Voeg alle ingrediënten voor het taartdeeg samen: de bloem, het bakpoeder, de poedersuiker, de eieren en de Solo Patisserie op kamertemperatuur, in blokjes. Kneed met propere handen of in de keukenrobot tot een homogeen deeg. Rol het deeg in een bol, verpak het in huishoudfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast.
3. Verwarm intussen de kersen in een pannetje, samen het sap en de kristalsuiker. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Los een eetlepel Maïzena op in een scheutje water. Laat de kersen kort opkoken en voeg al roerend de Maïzena toe. Breng opnieuw aan de kook en laat het mengsel al roerend indikken. Laat even afkoelen.
4. Neem het deeg uit de koelkast en houd ongeveer ¼ ervan apart. Rol ¾ van het deeg uit en steek er met een glas cirkels uit die +/- 2,5 cm groter zijn dan de diameter van je muffinvormpjes. Borstel je muffinvormpjes in met wat Solo Patisserie en bestuif ze met bloem. Duw de deegcirkels in de muffinvorm en snijd het overtollige deeg weg. Rol het resterende ¼ van je deeg uit en snijd er reepjes van (ongeveer een halve centimeter breed).
5. Vul de deegvormpjes met de kersenvulling en leg er de deegstrookjes in rastervorm op. Duw de strookjes met je vingertoppen vast op de deegrand van de cupcakes.
6. Bak de kersencupcakes 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze een kwartiertje afkoelen in de vorm. Ontvorm ze voorzichtig en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster. Afwerken met wat poedersuiker en je kersencupcakes zijn klaar!