Zoek
Tarte Tatin met appel en vanille-ijs
4
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 appelen
200 g suiker
100 g Solo
0.5 koffielepel witte azijn
5 cl calvados
500 g bladerdeeg
vanille-ijs
Bereiding
1
Verwarm de oven op 200°.
2
Doe de Solo, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel.
3
Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snij in helften.
4
Leg de halve appels in de karamel met de bolle kant naar boven en bedek met het deeg.
5
Rol het overtollige deeg langs de binnenste rand van de taartvorm.
6
Laat de taart ongeveer 20 minuten bakken in de oven, en draai ze dan om op een schotel.
7
Dien de taart lauw op, geflambeerd met wat calvados en geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
Tarte Tatin met appel en vanille-ijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min
Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept