Oma’s cake met banaan en walnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • 2 Pel de banaan en pureer met het citroensap.
  • 3 Klop met een mixer met gardes, in een grote kom de Becel Bakken & Braden met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  • 4 Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  • 5 Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 18 plakken.

Oma’s cake met banaan en walnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Melksoep uit omas tijd
Bekijk recept
Oma?s Kapucijners.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
OMA'S SNIJBONENGERECHT
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma'S Ovenschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept