1 Muffins hoeven niet altijd perse zoet te zijn, je kunt er prima zoute ingrediënten in verwerken.
2 Ik ging dit keer voor de cheese and onion combinatie.Lekker als lunch, tussendoortje of als buffethapje.Uit onderstaand recept kreeg ik 14 stuks.
3 Verwarm de oven voor op 190°C en vet alvast de muffinplaat in met wat boter.
4 Als je net als ik muffin papiertjes gebruikt, dan kun je die stap overslaan.Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien enkele minuten totdat ze zacht en glazig zijn.
5 Je kunt de uien ook rauw in het beslag verwerken, maar door ze enkele minuten te bakken geven ze een iets zoetere smaak.
6 Doe vervolgens het meel, bakpoeder en zout in een kom.Klop de eieren in een aparte kom en voeg daarbij de melk, olie, peterselie en zwarte peper.Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
7 Roer daarna ook de kaas en uien erdoorheen.
8 Schep het beslag in de papierenvormpjes en bestrooi eventueel met de resterende kaas, peterselie en wat Italiaanse kruiden.
9 Bak de muffins in het midden van een voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. 1
0 De muffins zijn aan de buitenkant krokant en in de binnenkant gewoon zacht. 1
1 Je zou er eventueel een hartige roomkaas-topping erop kunnen smeren.Lekker als hartige tussendoortje of om te eten bij een warme soep!
Hartige kaas-ui muffins als aperitief hapje. is een recept van Solo Open Kitchen