Diverse verkoelende ijskoffies

1
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Als je met het warme weer niet zo’n zin hebt in een hete bak dampende koffie, is ijskoffie een ideale oplossing om aan je cafeïne te komen.
  • 2 Ijskoffie is eigenlijk gewone koffie, maar dan met lekker veel ijsklontjes. Je kunt heel veel verschillende varianten van ijskoffie maken door smaken toe te voegen. Wat dacht je van chocolade, hazelnoot of karamel? Mmm! Hieronder vind je een aantal lekkere recepten:
  • 3 IJskoffie met melk: Ingrediënten zie boven.
  • 4 Zet de espresso en voeg de eetlepels suiker toe. Laat de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Giet de afgekoelde koffie in een groot glas (longdrink) en voeg de ijsklontjes toe tot de rand van het glas. Voeg als laatste de melk toe en drinken maar!
  • 5 Karamel ijskoffie:
  • 6 1 dubbele espresso Een flinke scheut melk 2 bolletjes slagroomijs 8 ijsblokjes 1 tl cacaopoeder 4 el karamelsaus slagroom en blender
  • 7 Zet de espresso en laat de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Stop de ijsklontjes in de blender en giet er een flinke scheut melk bij. Schep 2 bolletjes vanille-ijs in de blender, voeg de koude koffie toe en als laatste 4 eetlepels karamelsaus. Zet de blender aan en mixen maar! Giet het mengsel in een longdrinkglas en spuit er een toefje slagroom op. Om de ijskoffie helemaal af te maken kun je nog wat extra karamelsaus over de slagroom heen doen en eventueel wat cacaopoeder toevoegen.
  • 8 IJskoffie met vanille:
  • 9 1 dubbele espresso Een flinke scheut melk 4 tl vanille-essence1
  • 0 4 bolletjes vanille-ijs 8 ijsblokjes slagroom en blender1
  • 1 Zet de espresso en verwarm ondertussen de melk. Meng met de espresso, de melk en de vanille-essence in een mok en zet het mengsel een halfuur in de koelkast om af te laten koelen. Stop de ijsklontjes in de blender en giet het koude mengsel erbij. Giet na het mixen de ijskoffie met vanille in een groot longdrinkglas en smullen maar! Als je het lekker vindt kun je de ijskoffie afmaken met een toefje slagroom.1
  • 2 1 dubbele espresso 4 el chocoladesiroop Een flinke scheut volle melk 8 ijsblokjes chocoladesnippers of cacao1
  • 3 Zet de espresso en laat de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Stop de ijsklontjes in de blender en giet er een flinke scheut melk bij. ?Voeg de koude koffie toe en als laatste 4 eetlepels chocoladesiroop. Zet de blender aan en mixen maar! Giet het mengsel in een longdrinkglas. Om de ijskoffie helemaal af te maken kun je nog wat extra chocoladesiroop over de slagroom heen doen en eventueel wat chocoladesnippers of cacaopoeder toevoegen.1
  • 4 Tip: Als je de koffie te waterig vindt worden door de ijsklontjes, kun je elke keer dat je een ijskoffie maakt een gedeelte van de ijskoffie in ijsblokvormpjes gieten en invriezen. De volgende keer heb je geen waterige koffie!

Diverse verkoelende ijskoffies is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Marokkaans brood
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Tomatensoep en croute met een korstje
40 min-
Bekijk recept