Zoek
Compote van bessen
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g suiker
200 g bosbessen
200 g braambessen
200 g rode aalbessen
150 g kleine aardbeien
0.5 citroengrassteeltje
Bereiding
1
Rits de aalbessen van de steeltjes.
2
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
3
Was het fruit.
4
Hou van elke bessensoort een eetlepel apart voor de garnering.
5
Neem nog 6 kleine aardbeien voor hetzelfde doel.
6
Snij het steeltje citroengras in kleine stukjes.
7
Doe die samen met de suiker in de kom van de mixer en maal ze uiterst fijn.
8
Het citroengras moet verdwijnen in de suiker. Schep dit mengsel door het fruit.
9
Verdeel het fruit in een ronde lage bakvorm van 30 cm doorsnede. 1
0
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vorm gedurende 10 minuten in de warme oven tot het fruit gaar is. 1
1
Haal de vorm uit de oven. 1
2
Verdeel de rest van het fruit erover. 1
3
Laat de compote afkoelen en zet in de koelkast. 1
4
Serveer met wat opgeklopte room of met een bolletje vanilleroomijs.
Compote van bessen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept