Fruitsla met rode wijnsaus

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hou 1 sinaasappel apart en snijd al het fruit in kleine stukjes en meng het onder elkaar.
  • 2 Snij voor de saus de schil (zonder het witte gedeelte) van de apart gehouden sinaasappel in fijne reepjes en pers het sap.
  • 3 Giet bij de wijn in een kookpan en breng aan de kook. Laat tot de helft (37,5 cl) inkoken. Dit vraagt een klein halfuurtje.
  • 4 Voeg de sinaasappelschilletjes en de suiker toe en laat even terug opkoken.
  • 5 Voeg vervolgens de opgeloste Maïzena toe en meng goed.
  • 6 Voeg de 2 zakjes thee en de muntblaadjes toe en laat afkoelen.
  • 7 Haal de theezakjes uit de saus.
  • 8 Zeef de saus en serveer ze bij de fruitsla. Versier met de sinaasappelschilletjes die in de saus lagen.

Fruitsla met rode wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Krokante sesamkoekjes
35 min Snack
Bekijk recept
Fruitsla met amandelgelei
35 min Nagerecht
Bekijk recept