Gekarameliseerd eiwit met seizoenfruit

4
24 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil al het fruit en snij ze in gelijke stukjes, verdeel op de borden en werk af met de frambozen en de aardbeien. Verdeel een beetje frambozencoulis over het fruit.
  • 2 Kook de suiker met het water tot een siroop.
  • 3 Doe de eiwitten in een grote kom die vetvrij is gemaakt door de binnenwand in te wrijven met een halve citroen.
  • 4 Klop ze met behulp van een mixer tot schuim en voeg 1 eetlepel suiker toe om ervoor te zorgen dat het niet schift.
  • 5 Voeg de suikersiroop toe en klop verder tot er een stevig eiwitschuim is ontstaan.
  • 6 Verdeel het eiwitschuim met behulp van een lepel of een grote ijsschep bovenop het fruit en bestrooi met poedersuiker.
  • 7 Plaats dit onder de grill op 180°C tot de suiker gekarameliseerd is.
  • 8 Werk af met enkele blaadjes munt. Serveer er eventueel vanille- of amandelijs bij.

Gekarameliseerd eiwit met seizoenfruit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vani
0 min
Bekijk recept
Rijstmuesli
20-30 min -
Bekijk recept
Mascarpone met perziken of seizoensfruit
0 min
Bekijk recept
IJsroom van kwark en seizoenvruchten
0 min
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept