1 Schil al het fruit en snij ze in gelijke stukjes, verdeel op de borden en werk af met de frambozen en de aardbeien. Verdeel een beetje frambozencoulis over het fruit.
2 Kook de suiker met het water tot een siroop.
3 Doe de eiwitten in een grote kom die vetvrij is gemaakt door de binnenwand in te wrijven met een halve citroen.
4 Klop ze met behulp van een mixer tot schuim en voeg 1 eetlepel suiker toe om ervoor te zorgen dat het niet schift.
5 Voeg de suikersiroop toe en klop verder tot er een stevig eiwitschuim is ontstaan.
6 Verdeel het eiwitschuim met behulp van een lepel of een grote ijsschep bovenop het fruit en bestrooi met poedersuiker.
7 Plaats dit onder de grill op 180°C tot de suiker gekarameliseerd is.
8 Werk af met enkele blaadjes munt. Serveer er eventueel vanille- of amandelijs bij.
Gekarameliseerd eiwit met seizoenfruit is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vani