Zoek
Vanille-ijs met gebakken vruchten en Porto
4
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 bollen vanille ijs
50 ml rode Porto aangelengd met 100 ml water
20 g suiker
verse vruchten: verse vijgen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor gedurende 10 minuten op 180° c. Snij de vruchten middendoor en plaats ze in een vuurvaste schotel.
2
Giet er de Porto aangelengd met water over en bestrooi met suiker.
3
Zet ze in de oven gedurende 20 à 30 minuten volgens de rijpheid van het fruit.
4
Serveer met een bolletje vanille-ijs en gebruik het ingekookte vocht van de Porto als coulis.
Vanille-ijs met gebakken vruchten en Porto is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Medaillon van hinde met portosaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept