Coupe Belle Hélène

6
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren maar hou ze verder heel, inclusief top en onderkant.
  • 2 Plaats de peren in een kookpot met water,poeder suiker, citroensap en het gespleten vanille stokje. Breng het geheel aan de kook en laat afkoelen wanneer de peren gaar zijn.
  • 3 Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kom. Breng in een kookpot wat water met suiker aan de kook en laat indikken tot een lichte siroop.
  • 4 Giet de kokende siroop over de chocolade en roer goed met de klopper zodat de chocolade goed kan smelten. Laat de bekomen chocoladesaus lauw worden.
  • 5 Voor het opdienen, giet je de peren af. Haal er het klokhuis en de pitjes uit en snij ze doormidden in schijfjes.
  • 6 Warm de Solo op in een pan en laat de schijfjes peer mooi kleuren aan beide kanten. Leg de gekleurde peerschijfjes in een bord en plaats er een bolletje peer sorbet langs.
  • 7 Giet de lauwe chocoladesaus over het geheel en werk af met een beetje slagroom.

Coupe Belle Hélène is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Poire belle Hélène
80 min- Nagerecht
Bekijk recept
La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta met aubergine
40 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Poire Belle Hélène
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen met pistache
Bekijk recept
Aspergecocktail
30 min Voorgerecht
Bekijk recept